Leto, vôňa čerstvo pokoseného trávnika, grilovačka, skvelé čapované pivo, zábava a smiech priaťeľov. Na toto sa stále teším, keď sa blíži víkend. Nie je nič lepšie ako sedieť v pohodlí domova, popíjať kvalitné remeselné pivo a vychutnávať si grilované špeciality. Preto som sa rozhodol že vám ukážem aké recepty pripravujem na párty.
Na víkend o ktorom budeťe ešte dlho rozprávať, budete potrebovať.
Výčapné zariadenie s chladením a kompresorom Lindr Pygmy 20/K.
Sud kvalitného piva , ideálne 30L sud piva. Radšej nech sa zvýši, ako by malo byť málo. Pri pive to platí obvzlášť.
Gril na drevené uhlie alebo na plyn. Úprimne? Mal som obe, a výsledok? Určite gril na plyn. Oveľa menej dymu, žiadne žhavenie a podobné veci. Proste otočím kohútik a ide sa. Je to pohodlnejšie.
V neposlednom rade kvalitné hovädzie rebrá, kopec zeleniny a chrumkavé bagetky.
Recept grilované hovädzie rebrá.
Rebrá nakrájam na primerané porcie. Pripravím si marinádu z nasledujúcich ingrediencií.
sójová omáčka
soľ
čierne korenie
med
pohár červeného vína
červená paprika
Celú zmes poriadne premiešam a vložím tam rebrá cca na 4h.