Pivá tohto typu sú kvasené dlhšie a pri nižších teplotách, obvykle 8 °C. Kvasnice, ktoré pri tejto teplote pracujú, klesajú na dno kvasnej nádoby a preto hovoríme o spodnom kvasení. Kvasenie pri pomalšie a aj trvá dlhšie, obvykle 30 dní. Po tejto dobe, keď pivo odkvasí, necháva sa odležať – odtiaľ názov ležiak (lager). Odležanie trvá zvyčajne tri a viac týždňov. Počas tejto doby sa pivo chuťovo obohatí, zjemní a uhladí.
Pre ležiaky je charakteristické filtrovanie, ktorým sa pivo na jednej strane zbavuje zákalu, získava čírosť a predlžuje sa jeho trvanlivosť, avšak na druhej strane môže filtrácia ochudobniť pivo o niektoré chuťové nuancie. Preto niektorí uprednostňujú nefiltrovanú variantu tohto typu piva.
Jennifer Owensby Hy there, an consequentialtender
Just click http://bit.ly/2SVo7QA